You are currently viewing Find det grovfoder som passer bedst til din hest

Find det grovfoder som passer bedst til din hest

Grovfoder og foder generelt til hesten kan være en kæmpestor og kompliceret jungle at finde rundt i. Hestens mave tarmsystem er utrolig kompliceret, og helt elementer for hestens trivsel i det daglige. Undersøgelser viser at ca. 25 % af alle varmblodheste faktisk har en grad af mavesår. Mavesår hos heste, samt andre problemer i mavetarm regionen, kan være svære at tyde og komplicerede at behandle.

Hesten er fra naturens side af udviklet til at spise græs, blade og andet grønt i mange timer i løbet af dagen. Hesten mavesæk har ligesom mennesker en mavesyre som er meget sur, og til dels ætsende. I naturen går hesten og græsser dagen lang, og bruger størstedelen af dens vågne timer på at æde. Desuden er nærringsindholdet i græs og blade ret lavt, og derfor skal de spise store mængder af det for at få det nærringsindtag de har behov for.

Når du skal finde det rigtig grovfoder til din hest, kan det være svært at navigere rundt i det kæmpe udvalg af grovfoder der på markedet. Hvis du ikke lige føler dig som kongen af internettet, og ikke kan overskue at surfe rundt på nettet i flere timer for at undersøge foderindhold, kan det være en god idé at tage i en butik hvor du kan få hjælp. Rigtig mange steder tilbyder de gratis foderkonsultation, således at du kan blive guidet til hvordan du bedst lægger en foderplan til din hest. 

Mavesår hos heste

Man har i nyere undersøgelser fået mere og mere fokus på mavesår hos heste. Det har vist dig at mavesår hos heste er et større problem en først antaget. Når man behandler mavesår hos mennesker, har man fundet ud af at mavesår i menneskers mave kan skyldes en særlig bakterie. Man har ledt efter denne baktier hos heste også, men det viser dig at det ikke er denne baktier som forårsager mavesår hos heste. En behandling for mavesår på en hest er en dyr affære og kan komme pludseligt. Hvis du pludselig står i en situation hvor du økonomisk er presset kan du læse mere om privatlån her. Måske har du mistet en kær og står pludselig med et dødsbo som du har ansvaret for. Hvis det er tilfældet, kan du læse mere om Dødsbo København lige her. 

Man har fundet ud af at årsagen for mavesår hos rigtig mange heste, skyldes forkert foder. Et højt stivelsesindhold og lange perioder uden foder kan skyldes mavesår i maven. Derfor er det altså vigtigt for din hests trivsel og sundhed, at man sørger for godt og sundt grovfoder.