You are currently viewing Hygge hitter over alt i verden

Hygge hitter over alt i verden

Overalt i den vestlige verden har begrebet hygge skabt overskrifter, og mange ønsker at forstå, hvad det er for noget, og hvordan man selv kan gøre. Her i Skandinavien kan vi føles os lidt betuttede over den store opmærksomhed om noget, vi selv tager for givet og som er en helt naturlig del af den nordiske stil. 

På grund af de seneste års store fokus på hygge kan man som dansker blive lidt forvirret og have svært ved at forholde sig til at skulle forklare, hvad hygge er, men både amerikanere og sydkoreanere kræver svar på, dels hvad det koster at hygge sig, og hvor lang tid det tager. Det er naturligvis en helt forkert måde at anskue det på, og da har man ikke forstået konceptet. 

Belysning og materialer er vigtigt 

Hygge er nemlig noget, vi skaber, og ofte skal der ikke så meget til. Det kan være hyggeligt at sidde sammen med sit barn eller sin far og se sportsresultater på https://sportfokus.dk, men det, der i endnu højere grad definerer hygge, har ofte noget at gøre med belysning og materialer. Et tændt stearinlys, puder og tæpper er ting, mange forbinder med hygge, og det er da også vigtige ingredienser. Herudover skal der naturligvis være en god stemning, og man skal tale om noget rart. 

At se en god film lørdag aften efter nyhederne er også noget, mange danskere forbinder med hygge. Her kan det med fordel være en film, der ikke er for uhyggelig eller actionpræget, men i stedet eksempelvis en familiefilm som Hachiko eller Olsenbanden. 

Det vi spiser og drikker, når vi skal hygge os, har uden tvivl også en betydning. Øl i store mængder er ikke hyggeligt, men det er derimod et glas vin, en dejlig kop kaffe eller te, og gerne noget lækkert at spise som måske en hjemmebagt kage eller lidt god ost.