You are currently viewing <a></a>Kan man betale med guldmønter i Danmark?

Kan man betale med guldmønter i Danmark?

Kan man betale med guldmønter i Danmark? Det er et godt spørgsmål, som mange mennesker har stillet sig selv. Svaret er både ja og nej. Ja, fordi man nogle steder i Danmark kan betale med guldmønter, især hvis man handler antikviteter eller andre unikke varer. Nej, fordi de fleste butikker ikke accepterer guldmønter som betaling for deres varer. I stedet anvender de kontanter, kort eller andre former for betalingsmidler. Så det kommer helt an på, hvor du handler og hvad du ønsker at købe. Som udgangspunkt er svaret dog nej.

Svaret er baseret på den information, vi kunne finde online. Der tages derfor forbehold for fejl.

Hvorfor investerer man i guld?

I forbindelse med det ovenstående spørgsmål kunne det være interessant at spørge sig selv: Hvorfor investerer folk egentlig i guld? Hvorfor ville man have guldmønter liggende? Svaret er meget simpelt: På grund af guldets historiske værdi og på grund af at guld aldrig kan gå helt tabt. Guld har altid haft stor værdi og vil sandsynligvis fortsætte med det (ikke rådgivning). Det er derfor mange mennesker investerer i guldmønter, selvom de ikke kan betale for deres varer med dem. Dette gælder specielt mennesker i lande, hvor der er høj inflation eller hvor der ikke er så meget tiltro til staten. Dette er ikke tilfældet i Danmark, selv om vi så meget høj inflation i 2022 og det kommer nok til at fortsætte her i 2023. Klik her for at læse mere om guld.

Sådan investerer man i guld

Man kan investere i guld ved at købe fysiske guldmønter, guldbarrer eller guldsmykker. Det er også muligt at investere i guld aktier, guld ETF’er og andre investeringsprodukter. Når man investerer i guld, er det vigtigt at sikre, at guldet bliver deponeret et sted, hvor det er godt beskyttet og kan genfindes. På den måde undgår man tab og sikrer, at man stadig har adgang til sine investeringer. Med andre ord skal du ikke investere i guld eller andre aktiver igennem “shady” investeringsplatforme, som du sikkert får en masse mails omkring hver eneste dag. Her på det sidste har der nemlig været problemer med Outlook der gør, at der kommer en masse spam igennem.