You are currently viewing Sådan sikrer du at din hund ikke overopheder i varmen 

Sådan sikrer du at din hund ikke overopheder i varmen 

Når varmen i ny og næ rammer Danmark, er det lidt som om at vi ikke rigtig er forberedt på det. Selvom at danskerne elsker når det er godt vejr i Danmark, er det også lidt som om at vi ikke er skåret ud til at det er varmt i lang tid ad gangen. Husker du de firbenede når det bliver rigtig varmt? Med alt den pels som hundene har, kan det være svært for dem at komme rigtig af med varmen. Læs mere om hvordan du sørger for at din hund ikke overopheder når det bliver varmt.  

Føler du selv, når det bliver rigtig varmt i Danmark, at det er svært at undslippe varmen uanset hvordan du gør? Sådan har hundene det også, og særligt dem med lang pels skal man være opmærksom på.  

De er nemlig ikke super gode til at komme af med varmen, og særligt hvis de er tilpassede kolde miljøer, har de brug for at du hjælper dem lidt på vej. Din hund kan nemt overophede hvis den bliver for varm, og det kan være skadeligt for den ligeså vel som det kan for mennesker.  

Disse ting kan du gøre 

Hvis det er varmt og din hund kan lide at bade, kan det være en god investering at købe en hundepool. Med den kan den selv gå i vandet og køle sig ned når den har brug for det. Derudover kan man købe særlige kølemåtter, som køler når de udsættes for tryk, og køler derfor når hunden lægger sig på dem.  

Hvis din hund er vild med snacks, kan det hjælpe den at lave gode nedfrosne snacks. Isterninger, nedfrosset hundesnacks, såkaldte ‘hundeis’. Der findes mange forskellige opskrifter på nettet, og det er kun fantasien der sætter grænser.