You are currently viewing Det skal du overveje, før du køber hest 

Det skal du overveje, før du køber hest 

Måske har du længe gået til ridning og overvejer nu, om du skal købe en hest. Inden du svinger dankortet og trækker afsted med din nye ven, er der dog nogle ting, som du bør tænke over. Nogle af dem ser vi nærmere på her, så læs med, hvis du også går med tanker om at blive hesteejer. 

At have hest er ikke det samme som at have en hund eller en kanin, nej her er der tale om en helt anden type dyr som har andre behov end et kæledyr. 

Har du råd? 

For det første skal man se på, om man overhovedet har råd til en hest. Selvom de fleste vil vælge at spare sammen til hesten, vil andre vælge at optage et kviklån for at få råd. Hvis du også går med de tanker, gør du klogt i at undersøge alt, hvad der er at undersøge omkring vilkårene, inden du slår til. Renter, årlige omkostninger osv. bør du have helt styr på, da dette kan dreje sig om mange penge. 

Har du tid? 

En hest kræver meget tid, da den har brug for at komme ud at røre sig og ikke bare stå i stalden og spise grovfoder det meste af tiden. Udover tiden du rider på den, skal du også beregne tid til at komme til og fra stedet, hvor hesten står opstaldet, så alt i alt går der meget tid. 

Gider du også om et halvt år? 

Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, om det at få hest er en pludselig indskydelse, og om du også gider den, når den første spændende tid er gået, og det er blevet hverdag. Hvis du har tendens til at miste interessen for ting efter kort tid, er det måske ikke en hest, du skal investere i. Hvis du omvendt kan sige, at du ved, du vil ride på den de næste mange år, er det naturligvis det, du skal gøre. Du kan også tilbyde andre at ride på din hest en gang eller to om ugen, så tjener du lidt penge og hesten får rørt sig.