You are currently viewing Er din kloak tilstoppet? – Sådan får du den renset

Er din kloak tilstoppet? – Sådan får du den renset

(sponsoreret indhold)

Stiger vandet, når du går i bad? Eller vil køkkenvasken ikke suge vandet når du vasker op? Så er dit kloakafløb med sikkerhed tilstoppet. Det er rigtig irriterende, men det er ikke sikkert det kun er irriterende for dig. I mange tilfælde deles kloaksystemet og der er chance for, at dit tilstoppede afløb går ud over dine naboer. Afløbsrens eller kaustisk soda er sjældent nok til at løse problemet. Tværtimod – i mange tilfælde kan det faktisk forværre det, fordi det bare skubber proppen længere ned i kloakken.

Der er rigtig mange ting du som privatperson selv kan gøre for at rense din tilstoppede kloak. Prøv for eksempel med kogende vand, hvis der stadig er lidt gennemløb, men afløbsrens og kaustisk soda er ikke anbefalelsesværdigt, da de som bekendt kan skubbe problemet længere ned i kloakken, eller endnu værre; forårsage skader på rørene. Herefter kan du rense afløbet, enten med en flaskerenser eller i værre tilfælde må du fjerne risten og manuelt fjerne hår, sæberester og hvad der ellers sidder i afløbet. Rens herefter vandlåsen og placer både den og risten på sin plads. Det skulle hjælpe til, at afløbet ikke fortsat er stoppet.

Vedligeholdelse er forebyggelse

Hvis tilstoppede kloakker er et gentagende problem, så tyder det på, at du ikke er god nok til at vedligeholde dem. Den absolut nemmeste måde at undgå tilstopning er nemlig at forebygge problemet med ordentlig vedligeholdelse. Ved at vedligeholde dine forskellige afløb i boligen, vedligeholder du også deres fælles kloaksystem og derigennem kan du nemt undgå de irriterende problemer der følger med, når kloakken er tilstoppet.

Især køkkenvasken er udsat for tilstopning, da både madrester og fedt nemt sætter sig fast. Herudover er det ofte afløbet i badet der tilstoppes, som følge af hår og sæberester. Disse to afløb bør få ekstra opmærksomhed i vedligeholdelsen, men samtlige afløb i boligen har godt af at blive vedligeholdt. En god start er at skylle afløbene igennem med kogende vand flere gange ugentligt, da det kan tage det værste. Det kan også være en god idé at blande det kogende vand med lidt opvaskemiddel, da det forbedrer fedtopløsningen og dræber eventuelle bakterieophobninger. Hertil kommer, at du naturligvis må overveje hvad du hælder i afløbet til daglig. Madrester, fedstoffer, kaffegrums og selvfølgelig hår, er en farlig cocktail, når det kommer til tilstoppede kloakker.

Få professionel hjælp af en autoriseret kloakmester

Mange forsøger selv – igen og igen – at komme den tilstoppede kloak til livs. Og det er også fint nok at give det et forsøg, men hvis ikke det hjælper, så kan du være sikker på, at regningen bliver større i den anden ende. Hvis du ikke kan komme den stoppede kloak til livs, så er det en rigtig god idé, at henvende til professionelle fagfolk. En autoriseret kloakmester har den fornødne ekspertise og kan enten give dig råd og vejledning til, hvordan du får renset din kloak, eller de kan træde til i kampen mod den stoppede kloak. Desuden kan en autoriseret kloakmester være behjælpelig med nye afløbsinstallationer eller udvidelser af dit kloaksystem.

For dig der bor i København, Storkøbenhavn og Valby, så er entreprenørfirmaet Bo Hansen ApS værd at se nærmere på. De har nemlig et professionelt team af autoriserede kloakmestre, der gennem 25 år har rådgivet og vejledt deres kunder, samt repareret tilstoppede eller ødelagte kloaksystemer. Entreprenørfirmaet har enorm erfaring med lokalområdet i netop København, Storkøbenhavn og Valby og kender netop til de lokale forhold, der spiller ind i forhold til det rette kloakarbejde.