You are currently viewing Køb aktier hos firmaer, før de bliver børsnoteret – læs med her

Køb aktier hos firmaer, før de bliver børsnoteret – læs med her

Er du en af de mange, der også er begyndt at investere i aktier? Man kan godt forstå, at interessen for aktier er steget gevaldigt inden for de seneste år. Det kan være en sjov og anderledes måde at skabe en større indkomst på, og det er langt fra kedeligt, når man først lærer alle de gode tips og tricks at kende. Det kan være, at du skal lære mere om, hvorfor det kan være en fordel at købe aktier i firmaer, der endnu ikke er børsnoterede. Så læs med i denne artikel!

Hvad betyder det, at et firma er børsnoteret?

Når et firma taget beslutningen om, at det gerne vil registreres på børsen, så er det typisk fordi, de ser en fordel i, at andre kan investere i deres virksomhed. Men det kan også være en fordel for dem, der vælger at investere, og det er derfor, at aktiemarkedet er så smart. Når et firma skal registreres ved børsen, så skal det børsnoteres – det har du måske også hørt blive omtalt om ”IPO”, men det er altså det, som vi på dansk kalder for børsnotering.

Hvorfor er det bedre at købe aktier hos firmaer, der ikke er børsnoteret?

Det kan lyde mærkeligt, at man vælger at købe aktier hos et firma, der ikke er børsnoteret. Men det kan ikke desto mindre være en kæmpe fordel. Når først et firma er børsnoteret, så spreder ordet sig hurtigt blandt dem, der er interesserede i aktier. Derfor stiger priserne for det meste, efter et firma er blevet børsnoteret. Du kan altså være heldig at få dine aktier til en lavere kurs, hvis du sørger for at gøre det, inden de bliver børsnoteret.

Hvordan gør man?

Du skal starte med at finde en handelsplatform, hvor det er muligt at købe aktier i firmaer, der endnu ikke er børsnoteret. Find freedom24 her – og så har du en handelsplatform, hvor du kan købe aktier i en lavere kurs, så du skal bruge færre penge for at tjene penge. Der findes flere forskellige platforme, man kan bruge, men freedom24 er højt anbefalede blandt mange, der investerer i aktiemarkedet.

Opret en handelskonto som det næste

Derefter skal du starte med at oprette en handelskonto, hvor du også kan sætte penge ind, som du skal investere for. Du anmelder nu om at deltage i børsnoteringen i de firmaer, hvor du har interesse i at investere.