You are currently viewing Råd til hussælger og huskøber

Råd til hussælger og huskøber

(sponsoreret indhold)

Som ejer af bolig og grund har du mange forpligtelser. Du skal både betale grundskyld, ejendomsskat og mange andre former for afgifter og skatter. Det er ikke altid lige let at være boligejer, og mister du din faste indkomst, kan du pludselig sidde med sorteper i forhold til at betale dine regninger. Det er aldrig sjovt at sidde for dyrt i det, især ikke hvis lige netop denne ejendom var dit drømmehus. Hvis du enten er tvunget til at sælge, eller blot føler, at det er på rette tid at komme videre, finder du i denne artikel et godt råd, som du kan tage med dig, når du skal sælge. Står du på den anden side af handlen, finder du sidst i artiklen ligeledes et meget nyttigt råd, du nok helst ikke vil undvære.

Allier dig med en erfaren ejendomsmægler, når du skal sælge

Når du skal sælge dit hus, er din bedste ven en dygtig ejendomsmægler, der kender dit lokalområde og har de rette kontakter, så salget bliver hurtigt, nemt og smertefrit. Samtidig skal den perfekte ejendomsmægler være en, du kan stole på – ingen vil have en mægler, som ikke arbejder for at skaffe den bedste pris, man overhovedet kan få. Dette kan være et problem med nogle ejendomsmæglere, der så at sige spiller på to heste.

Det vil de fleste – med god grund – helst være foruden. Du skal derfor finde dig en ejendomsmægler, der arbejder loyalt i dine interesser. Det kan godt være, at du måske ikke ender med at sælge til udbudsprisen, men jo tættere på, jo bedre. Et godt eksempel på en ejendomsmægler, der har vist sit værd igen og igen, er Maivi Herup. Her får du adgang til et enormt køberkartotek med pengestærke købere, der er på udkig efter deres nye hjem. Skal du sælge dit hus i København eller omegn, skal du helt sikkert hive fat i ejendomsmæglerne hos Maivi Herup.

koeb-hus

Tag fat i en boligadvokat – det er din sikkerhed

Skal du omvendt investere i nogle mursten, du vil kalde dit hjem, er det en umådelig god idé at samarbejde med en såkaldt boligadvokat. En boligadvokat kan hjælpe dig med at udforme alle de nødvendige købsdokumenter, der relaterer sig til et boligkøb. Der er dog en anden stor fordel ved at have en boligadvokat med på sidelinjen. Inden du skriver under på aftalen, kan du nemlig tage et advokatforbehold. Dette forbehold betyder, at du i realiteten kan underskrive en købsaftale, gå hjem og annullere handlen i morgen. Hvis du betinger købsaftalen med, at din boligadvokat skal godkende aftalens indhold, kan du i princippet springe fra aftalen når som helst, da du blot kan bede din advokat om ikke at godkende aftalen.

Det kan måske virke grotesk, at man blot kan springe fra aftalen, og det er da heller ikke helt så sort og hvidt. Forbeholdet bør kun tages i brug, såfremt der rent faktisk er dele af aftalen, du ikke kan godkende.

Et advokatforbehold kan spare dig for mange penge. Der findes en lovbestemt fortrydelsesret, hvor du som køber har mulighed for at annullere aftalen – dette koster blot 1 % af salgsprisen, som du skal betale til sælger. Hvis boligen koster 1 million, er det alligevel en udmærket ferie, du vinker farvel til.

Har du også set vigtigheden ved en kompetent boligadvokat, kan vi i høj grad anbefale Husadvokaten.com. Her får du adgang til dygtige boligadvokater, der har hjulpet adskillige boligkøbere igennem årene – og de kan helt sikkert også hjælpe dig til en sikker og hurtig bolighandel. Føler du dig presset til at skrive under, så tag en boligadvokat med på råd.