Simpel og flot indretning til dem med katte

(sponsoreret indhold)

Vi støder ofte på tråde på diverse Facebook grupper, ser artikler eller får selv mails vedrørende spørgsmål omkring indretning for dem med kæledyr. Især katteejere føler sig nogen gange begrænset i deres indretning. Derfor har vi valgt at lave dette indlæg, hvor vi vil komme med en række gode tips til hvordan man gør det at have katte hjemmet til en fordel i forhold til ens indretning, fremfor en ulempe. Står du med lignende problemer, som hundeejer eller har du et helt tredje kæledyr, så læs blot med her, der vil med garanti også være nogle af idéerne, du kan benytte dig af.

Vi kan hurtigt blive enige om at kattebakker, kradsetræer og legetøj ikke er de flotteste objekter at have stående fremme f.eks. i stuen. Der skal nogen gange ikke meget til, før et rum hvor der dagligt er legesyge katte, mest af alt kommer til at ligne en kattepension. Og selvom det både kan være hyggeligt og rart på en pension, så er det formentligt ikke særlig mange af vores læsere, der lige har det look i tankerne. I et bryggers eller en katte gård måske, men i stuen hvor resten af familien skal kunne slappe af og hygge sig, er det ikke lige sagen.

indretning-katte

Mange forsøger at gemme disse ting væk, men man opdager hurtigt at det med tiden bliver svært, for vi vil jo gerne vores kæledyr det bedste og være sammen med det så meget som overhovedet muligt. Vi håber derfor at disse gode tips kan hjælpe jer med at forene en flot indretning og det at have kæledyr, så alle i familien får det rart.

Gode tips til indretning med kæledyr

  • Kattebakker er nok et af de objekter de fleste rynker mest på næsen af. Kattebakken hører selvfølgelig ikke til i stuen, men derimod i et bryggers, en kælder, en gang eller måske toilettet. Det varierer meget fra bolig til bolig. Men lige meget hvor den bliver placeret, er den bare ikke køn at se på. Vi har igennem tiden set mange flotte og kreative eksempler på, hvordan man nemt kan ’gemme’ sin kattebakke væk. En af vores favoritter er en enten hjemmebygget eller købt trækasse i den ene eller anden størrelse, hvor kattebakken placeres i og der skæres et hul i den ene side, hvor katten frit kan gå ind og ud.
  • Kradsetræ kan være en god investering. Det er ikke alle katte der bruger disse, men oplever du at din kat går amok på sofaen, mens I ikke er hjemme, så kunne et kradsetræ måske være en mulighed. Hvis man er kreativ kan man fint kreerer noget flot, men ellers kan et stykke træ også være ret fint. Selvom mange kradsetræer ikke er specielt kønne at have stående i stuen, så findes der faktisk en række som er acceptable. Se f.eks. her.
  • Madskåle behøves ikke at stå ude hele tiden og kan fint gemmes væk i et skab, når de ikke benyttes. Hvis man dog gerne vil have dem stående fremme, så sørg for at vælge nogle med lidt karakter. F.eks. et flot stykke stentøj med en pæn glasur. Der er ingen der siger at din kat behøves, at spise af en grim plastik skål.
  • Selvom om det meste katte legetøj virkelig ikke er særlig kønt, så kan man godt finde noget der ikke nødvendigvis er farvet i alle regnbuens farver og din kat er ligeglad. Det kan også være en god og hyggelig idé, at lave sit eget katte legetøj med f.eks. garn og fjer. Hvis tiden eller tålmodigheden ikke er til det, har vi fundet noget rigtig fint katte legetøj lige her.