You are currently viewing Undgå uanmeldt besøg – overvej et låse- eller alarmsystem
Arming a home or business security system

Undgå uanmeldt besøg – overvej et låse- eller alarmsystem

(sponsoreret indhold)

Selvom vi i disse år ser et faldende antal indbrud, er det stadig en traumatiserende og meget ubehagelig oplevelse at komme hjem til et hus, der er rodet igennem for værdier og personlige ejendele. Det er en stor krænkelse af ens privatliv, og derfor er der også mange, som har svært ved at sove og føle sig tilpas selv lang tid efter selve indbruddet. I denne artikel vil vi komme med en række råd og tips til, hvad du kan gøre for at forhindre indbrud, men også vejlede dig omkring, hvad du kan gøre, såfremt du alligevel får besøg.

Forebyg indbrud med låse- og alarmsystem

Uanset om du allerede har haft indbrud eller blot forsøger at forebygge et uanmeldt besøg, anbefaler vi at investere i et låse- eller alarmsystem, der kan holde tyven for døren. Et alarmsystem er, som navnet antyder, et system, der alarmerer et vagtfirma, såfremt ubudne gæster trænger ind i dit hus. Vagtfirmaet vil efterfølgende selv køre ud til boligen eller kontakte politiet – ofte begge dele. Dette skaber et tidspres for indbrudstyvene, som således ikke får ”arbejdsro”. Måske overser de noget, der senere kan bruges som bevismateriale? Eller måske stikker de benene på nakken og lader dit hus være? Et alarmsystem er under alle omstændigheder en meget fornuftig investering, hvis du gerne vil gøre det vanskeligere og mindre attraktivt at begå indbrud i dit hus.

Et låsesystem kan være mange ting – alt lige fra en helt almindelig lås til de moderne og smarte teknologiske låsesystemer. Et godt låsesystem er en selvfølge, hvis du gerne vil undgå tyveri og indbrud, og du bør derfor være omhyggelig, når du vælger dit foretrukne system. Vi anbefaler, at du vælger et system fra en anerkendt producent som eksempelvis Ruko, Abloy eller Dorma, der alle i årevis har beskyttet danskernes hjem mod uvelkomne gæster.

Nabohjælp og forsikring – husk det

Hvis du har investeret i et låse- og alarmsystem, kan du i langt de fleste tilfælde læne dig trygt tilbage og droppe bekymringerne om indbrudstyve. Disse systemer giver tyvene svære arbejdsbetingelser og -vilkår, hvilket øger sandsynligheden for fejl og forglemmelser, så politiet har lettere ved at opklare sagen.
Vil du gerne gøre en ekstra indsats, anbefaler vi, at du kontakter dine naboer og forhører dig om muligheden for at etablere et samarbejde – Nabohjælp. Ifølge det Kriminal Præventive Råd kan nabohjælpsordningen være med til at nedbringe tyveri og indbrud med helt op 26 %. Det er en markant forskel, som bestemt er værd at overveje, hvis du kan overtale dine naboer til at deltage i ordningen, hvilket ikke burde være noget problem.

Skulle du mod forventning få besøg af indbrudstyve på trods af alarm- og låsesystem samt nabohjælp, ja, så er det vigtigt, at du har tegnet en forsikring. De fleste forsikringsselskaber tilbyder en særskilt indbrudsforsikring eller dækning via andre typer forsikringer, herunder hovedsageligt den såkaldte indboforsikring. Har tyvene gjort skade på selve huset, skal du dog vide, at din indboforsikring ikke nødvendigvis dækker disse skader. Som hovedregel siger man, at de ting, der falder ud af huset, hvis man kunne vende det på hovedet, er de ting, som er omfattet af indboforsikring. Dette vil samtidig sige, at du enten skal tegne en husforsikring eller selv betale for skader på ting som døre, vinduer og vægge.

Vi håber, at denne artikel har klædt dig bedre på til at forebygge og overkomme indbrud. Det er desværre umuligt helt at forhindre svage sjæle fra at begå indbrud, men gør du dine forholdsregler, kan du både mindske risikoen betragteligt og gøre det mere overkommeligt at komme videre, hvis uheldet alligevel skulle være ude.