You are currently viewing Kom godt i gang med køb eller salg af en fast ejendom
Key, Real Estate Agent, Women.

Kom godt i gang med køb eller salg af en fast ejendom

(sponsoreret indhold)

Køb og salg af faste ejendomme er måske ikke den mest sindsoprivende læsning. Men står man først i en situation, hvor man enten skal af med sin nuværende bolig eller finde noget bedre eller billigere, så er der pludselig mange ting, som man skal have styr på.

Og der er nemlig meget, der er vigtigt at vide, når man skal sælge eller købe sin bolig. Alt lige fra salgsprisen og overtagelsesdato til kontrakter og forbehold skal ordnes og foregå efter loven. Det kan være ganske uoverskueligt for den, som ikke er bekendt med de mange emner og informationer, som skal være tilstede ved enhver handel.

Så står du en situation, hvor du enten skal købe eller sælge en fast ejendom, så er du kommet til det rette sted. Her kan du nemlig læse lidt om køber og sælgers roller, finde en mindre guide til hvordan bolighandlen foregår, ligesom at du vil få indsigt i, hvor vigtig en boligadvokat er for begge parter.

Køber og sælger har forskellige roller

Når det omhandler faste ejendomme, så varetager køber og sælger forskellige roller. I sagens natur skal den ene part af med boligen, mens den anden skal overtage den. Dette indebærer, at kontrakter og beslutninger skal udarbejdes i samarbejde – eller i det mindste i overensstemmelse mellem begge parter, hvilket kan være en langstrakt proces.

For hvor mange penge er boligen værd? Hvad skal indgå i boligkøbet? Og hvornår skal boligen overtages? Altså er der mange ting, der skal tages stilling til.

Ligeledes betyder en handel, at en større sum penge skal skifte hænder. Her er der naturligvis en del direktiver og love, som sikrer begge parter. Her er det dog mest kun pengesummen, som sælger og køber skal bekymre sig om, da resten foregår mellem pengeinstitutter eller digitalt.

Sådan foregår selve bolighandlen

Det første, som skal foregå ved en bolighandel, er, at køber og sælger skal blive enige om pris, overtagelsesdato og andre vilkår. Prisen er typisk det sværeste punkt at blive enige om, eftersom penge altid er et ømt emne, når det handler om så store summer.

Efter disse vilkår er fastslåede, så vil ejendomsmægleren opregne eventuelle betingelser for, at handlen kan gennemføres. Herefter er handlen i virkeligheden klar til at blive gennemført, hvilket indebærer den store pengeoverførsel. Her er der flere skridt, som skal sikre både køber og sælger i overtagelsen, og at ingen af parterne bliver snydt.

Derfor er en boligadvokat uundværlig

Netop fordi at der er tale om så mange penge, og så store beslutninger som køb og salg af faste ejendomme, så er det vigtigt, at alt foregår i overensstemmelse med lovgivningen. For at dette sker, og for at ingen bliver snydt, eksempelvis fordi én part fortryder, så er det essentielt at involvere en boligadvokat!

Løbende i købs- og salgsprocessen vil en boligadvokat nemlig både kunne rådgive og sikre dig og dermed give en sikkerhed, som kan vise sig guld værd på boligmarkedet.

Først og fremmest vil en tilknyttet boligadvokat løbende kunne rådgive dig i processen. Eksempelvis vil ejendomsmægleren videresende papirarbejdet, som er blevet udformet baseret på købsaftalen, og herefter vil papirerne blive gennemgået for fejl og mangler.

Desuden vil en boligadvokat også kunne tillade dig at tilføje et fuldstændigt advokatforbehold i købsaftalen. Det betyder for køberen, at han har mulighed for at træde væk fra handlen, hvis han fortryder – også selvom at aftalen er underskrevet. Uden forbeholdet vil køberen blot have den lovbestemte fortrydelsesretten, som stadig indebærer betaling af godtgørelse til sælgeren.

Fra sælgerens synspunkt betyder det desuden, at man er sikret betænkningstid og samråd med boligadvokaten. Sælger har ikke samme fortrydelsesret som køber, og netop derfor er denne mulighed for at træde tilbage fra handlen, som opnås med et forbehold, meget vigtig.